23948sdkhjf

Residus tilldelas Show Up Fashion Award

Årets upplaga av modepriset SUFA tilldelas Stockholmsbaserade Residus.

Residus, grundat av Elin Mohlander och Evalena Jonsson 2017, är årets vinnare av modeutmärkelsen och entreprenörstävlingen Show Up Fashion Award. Priset delas ut  i regi av Tex! by Marketplace Borås för att stötta nyetablerade modevarumärken.

– Att vinna SUFA20 är ett fantastiskt kvitto för oss på att den produkt och det hållbarhetsarbete vi gör är relevant och intressant utifrån ett branschperspektiv,säger Elin Mohlander och Evalena Jonsson, grundare av Residus, i en kommentar.

– Vi kommer att fortsätta satsa på att utveckla vårat hållbarhetsarbete och våra ’low impact’ produkter och stegvis bredda våra kollektioner. Vi tror att total transparens och öppna kort ärframtiden för alla märken som vill jobba med hållbarhet och ansvarsfullt, etiskt mode och vi är så glada att SUFAs jury verkar hålla med oss om det, säger duon vidare.

Juryn lyfter särskilt fram duons koncept där de menar att hållbarhet och transparens i samtliga led, som att använda QR-koder i tvättlapparna för att kunden ska kunna spåra material från fiber till slutprodukt, mixat med tidlös design är en genomtänkt affärsidé värd att prisa.

Men juryn gillar även att Residus bland annat arbetar med att ta vara på överbliven Gotlandsull och producerar plagg i begränsad upplaga av överblivna tyglager.

Förutom äran tilldelas vinnare ett skräddarsytt entreprenörspaket med ett totalt värde på cirka 350 000 kronor, varav 100 000 i reda pengar.

Årets jury består av Ulrika Nilsson, J.U.S., Emina Alivodic, NELLY.com, Stefanie Malmgren De Oliveira, Swedish School of Textiles, Maria Lagerman, c/o Circles och Johan Magnusson, Scandinavian Mind.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094