23948sdkhjf

Na-kd tar in 400 miljoner kronor i ny kapitalrunda

Välkomnar ny ägare som tidigare investerat i bland annat Apotea och går in med "en ansenlig del".

Na-kd tar in 40 miljoner euro, drygt 400 miljoner kronor, i en riktad emission via befintliga aktieägare och därtill välkomnar e-handlaren familjeägda investeringsbolaget Ernström & C:o till ägarlistan.

Enligt bolaget går den nya aktieägaren "in med en ansenlig del" av det nya kapitalet.

De 400 miljonerna ska främja expansion inom nya marknader, nya kategorier och affärsområden som ett inom cirkulärt mode som lanseras inom kort, heter det i ett pressmeddelande.

– Den primära anledningen till att vi genomför denna kapitalrunda är för att fortsätta investera i hållbarhet, nya kategorier och nya marknader. Alla områden visar på bra möjligheter och ger oss en möjlighet att vara ännu mer i framkant. År 2021 har hittills präglats av interna förbättringar och vi är nu redo att med den strukturen fokusera på de nästkommande 5 åren, säger Jarno Vanhatapio, vd och grundare i en kommentar.

E-handlarens försäljning ökade med över 700 miljoner kronor under fjolåret, vilket motsvarar en ökning med 56 procent från föregående år. Bolagets nettoomsättning 2020 landade på drygt 2 miljarder kronor.

– Under de senaste tre åren har Ernström & Co fortlöpande följt utvecklingen av Na-kd-koncernens resultat- och tillväxtstrategi. Ernström & Co har imponerats av prestationen och ledningens förmåga att bygga en gedigen spelare i fältet. Vi är tacksamma för att vi nu har blivit inbjudna som aktieägare i gruppen och ser fram emot att stödja företaget och teamet i deras nästa steg i tillväxtresan, säger Henrik Forsberg Schoultz, vd, Ernström & C:o.

Investeringsbolagets huvudinnehav är Platzer, Ernströmgruppen, Nederman, CellMark, Buddi och Apotea och Ernström & C:o investerar i både mogna företag, tillväxtföretag och i börsnoterade och privatägda företag, heter det i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta och glada att välkomna en sådan välrenommerad och etablerad investerare som Ernström & C:o in i Na-kd. Deras långsiktiga investeringsfilosofi och gedigna sätt att se på bolagsbyggande är något som vi har valt att premiera i en uppsjö av olika möjligheter. Ernström & C:o har bevisat sin förmåga att identifiera starka varumärken att investera i och vi är glada att de nu är med i Na-kd. Deras karaktär som familjeägt investeringsbolag kompletterar våra befintliga ägare väl och gör Na-kd än starkare, säger Jarno Vanhatapio vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11