23948sdkhjf

Boozt skriver upp prognos: "Nya kunder handlar med hög frekvens"

Boozt uppges fått en bra inledning på året med tillväxt för Boozt och Booztlet som ska ha överträffat bolagets förväntningar.

Nu spår e-handlaren enligt preliminära siffror att nettoomsättningstillväxt ska uppgå till 47 till 49 procent med en justerad rörelsemarginal runt 6 procent för första kvartalet. ”Förbättringen i rörelseresultatet var drivet av en förbättrad bruttomarginal och en lägre andel operativa kostnader”, skriver e-handlaren i ett pressmeddelande.

– Vårt momentum från 2020 har följt med in på det nya året och vi kan se att många av de nya kunder vi fick förra året fortsätter handla med hög frekvens, samtidigt som våra befintliga kunder fortsätt vara lojala.Vi är mycket nöjda att kunna rapportera ett starkt första kvartal och att vi ser en fortsatt positiv utveckling under första halvan av april som var den månad då vi hade allra högst tillväxt ifjol. Allteftersom COVID-restriktionerna börjar lättas upp i delar av Norden ser vi ett ökat intresse från kunder och en större efterfrågan på mode i allmänhet. Till följd av en bättre utveckling än väntat under första kvartalet, en lovande start på den nya säsongen och mindre osäkerhet kring utvecklingen av resten av året, känner vi oss trygga i att göra en betydande uppjustering av prognosen för 2021, säger Hermann Haraldsson, vd, i en kommentar.

Då året inletts bra skriver e-handlaren även upp helårsprognosen för innevarande år och spår att omsättningen ska öka med 25 till 30 procent  istället för som tidigare kommunicerat en tillväxt i spannet 20 till 25 procent.

Den justerade rörelsemarginalen väntas landa på över 5,5 procent från tidigare över 5 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11