23948sdkhjf

Rizzo upprättar kontrollbalansräkning

Rizzos styrelse har funnit skäl att anta att bolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet om cirka 6,8 miljoner kronor, och har därför beslutat att genast upprätta en kontrollbalansräkning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Om kontrollbalansräkningen skulle utvisa att bolagets kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet är styrelsen enligt aktiebolagslagen skyldig att snarast kalla till en kontrollstämma för att besluta om bolaget ska gå i likvidation eller besluta om fortsatt drift", skriver Rizzo.

Rizzo har, som tidigare meddelats, infört inköpsstopp för varor och tjänster för att prioritera betalningar för beställda och levererade varor och tjänster. Den 23 mars 2021 ansökte Rizzo om ny företagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt, vilken godkändes samma dag. Beslutet baseras på ett kraftigt omsättningstapp till följd av förstärkta restriktioner i samband den andra vågen av covid-19.

Styrelsen bedömer att ett ackord i kombination med de andra åtgärder som bolaget genomför, så som att arbeta på att återfå kundtrafiken till butikerna, genomförande av befintlig affärsplan, omställning av de kvarvarande cirka 30 butikerna, fortsatt reducering av omkostnader samt att outsourca vissa funktioner och fortsätta att minska på centrala kostnader, kan läka den eventuella kapitalbristen i bolaget, heter det.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094