23948sdkhjf

Woolpower bygger ny fabrik i Östersund

Ska möta ökad efterfrågan på mer hållbara och funktionella plagg med ny produktionsenhet.

Woolpower, som tillverkar bland annat underställ, förstärkningsplagg, sockor och accessoarer som mössor och vantar, bygger en ny fabrik i Östersund som ska omfatta 10 000 kvadratmeter.

Bygget startar i april och förhoppningen är att den nya fabriken, som blir till ytan dubbelt så stor som den befintliga enheten, ska tas i bruk och produktionen vara igång under våren 2022.

– Vi går mot strömmen när vi behåller produktionen i Sverige. Vi är en av få kvarvarande textilfabriker i hela landet och den enda av vår storlek. Alla våra kläder sys i Sverige och Östersund, så har vi gjort sedan starten 1969 och vi är stolta över att fortsatt ha vår produktion här, säger Linus Flodin, vd Woolpower, i en kommentar.

I fabriken i Östersund sker processen från stickning och beredning av material till sömnad, packning och lagerhållning.

Woolpower satsar på en ny anläggning då den befintliga byggnaden inte går att bygga ut. Med den nya enheten kan företaget expandera och samtidigt behålla hela produktionen under samma tak vilket skapar färre led i produktionskedjan och bidrar till en hållbarare produktion i linje med företagets vision. Hållbarhetsaspekten är också något som ligger till grund för bolagets framgångar, menar vd:n.

– Vi märker att det blir viktigare för våra kunder att köpa funktionella och hållbara produkter som är tillverkade av människor med samma förutsättningar och rättigheter som de som köper våra plagg tar för givet för sig själva. Det kan till exempel vara anställningstrygghet, skäliga löner, semester och pension. Detta har varit vår grundfilosofi sedan start och genom att ha vår produktion i Sverige så kan vi säkerställa att det efterlevs, säger Linus Flodin vidare.

Vd Linus Flodin passar även på att hylla Östersund som bra miljö för utveckling av produkter men även som kommun med goda förutsättningar för företagande.

– Östersund är en kommun med framåtanda och ett miljö- och hållbarhetstänk som går i linje med vårt. De som bor i Östersund har en långtgående kunskap om hur man klär sig vid kallt väder, det skapar trovärdighet för oss som arbetar med att sprida värme. För oss känns det helt rätt att fortsätta ha kvar vår produktion här och på så vis bidra till en ökad tillväxt i kommunen, säger Linus Flodin.

Woolpower, som tidigare hette Ullfrotté, omsätter 120 miljoner kronor och har cirka 120 anställda. Företaget producerar plagg i det egenutvecklade materialet Ullfrotté Original och plaggen används till både frilufts- och yrkesliv.

Woolpower ägs av bröderna Adam och Daniel Brånby och är en del av familjeföretaget Ekstigen AB. Verksamheten grundades som en produktionsenhet och underleverantör till Kooperativa Förbundet, KF, och hette då Vinetta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11