23948sdkhjf

Uppmaningar till bojkott av H&M även i Vietnam

Konsumenter i Vietnam uppmanar till bojkott av H&M. Anledningen är kopplad till H&M:s krishantering i Kina under de senaste dagarna, skriver Dagens industri.

Uppmaningar till bojkott följer efter uppgifter om att H&M har publicerat en karta på sin hemsida som ger Kina rätt till hela Sydkinesiska havet, något som inte accepteras av något annat land. Vietnam är ett av de länder i regionen som har pågående geopolitisk konflikt med Peking gällande vattnen.

"Dagen efter att uppmaningen om bojkott började är många H&M-butiker i Hanoi i stort sett tomma. Det är värt att notera att dessa butiker vanligtvis har fullt av besökare under helgerna", skriver Khang Vu, forskare om Östasiatisk politik vid Boston College, på Twitter, uppger Di.

Anledningen till den uppdaterade kartan, med den så kallade 9–strecks-linjen som omfattar vad Peking ser som deras territoriella områden Sydkinesiska sjön, anses vara en del i H&M krishantering efter de senaste veckorna regeringsorkestrerade bojkottkampanj mot märket i Kina, skriver Di.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078