23948sdkhjf

Vd-skifte hos Jollyroom – grundarduon kliver ned

Jollyrooms medgrundare och tidigare vd Ole Sauar blir styrelseordförande. Bolaget har även en ny HR-chef.

Jollyrooms medgrundare Ole Sauar lämnar över vd-posten till Mattias Jacobsson som kliver på som vd för e-handlaren.

Mattias Jacobsson rekryteras internt och har arbetat för Jollyroom sedan 2015 och kommer närmast från rollen som ansvarig för inköp, marknadsföring och försäljning.

– Jag känner mig hedrad, glad och entusiastisk över att få leda Jollyroom in i framtiden tillsammans med engagerade medarbetare, duktiga ledare och viktiga partners. Organisationen har jobbat hårt i många år för att positionera verksamheten för framtidens varuhandel och jag ser med tillförsikt fram emot att nå vår vision som störst i Europa inom e-handel för barn- och babyprodukter, säger Mattias Jacobsson, nytillträdd vd.

Även på HR-positionen i företaget blir det skifte då Terese Fernbring, som grundade Jollyroom Group tillsammans med Ole Sauar 2009, lämnar över till Nicole Berger som tillträtt tjänsten som ny HR-chef. Även hon har rekryterats internt och har arbetat för Jollyroom en längre tid.

– Jag är glad över den spännande utmaningen i att få driva och leda viktiga personalfrågor tillsammans med vårt växande HR-team på Jollyroom. En stor nyckelfaktor till vår framgång är att arbeta med rekrytering i egen regi, säkerställa den interna utvecklingen för medarbetare och ledare samt skapa en attraktiv och härlig arbetsplats, säger Nicole Berger, HR-chef.

Ole Sauar och Terese Fernbring lämnar dock inte e-handlaren utan kliver på som styrelseordförande respektive rådgivare och kommittéordförande i organisatoriska frågor.

– Terese och jag ser fram emot att jobba vidare från moderbolaget framöver. Vi har ett stort förtroende för våra ledare i verksamheten där många nu har varit med en längre tid. Mattias och Nicole är två av dessa resurspersoner, med egenskaper utöver det vanliga. Vi tror på interna lösningar i organisatoriska förändringar. Både Mattias och Nicole har haft stark utveckling och påverkat verksamheten och resultatet i hög grad. Nu ser vi fram emot att låta duktiga kollegor träda fram, hålla facklan och visa vägen, säger Ole Sauar, tidigare vd och nuvarande styrelseordförande.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094