23948sdkhjf

Blir vd för NK Retail

Efterträder Lars Jungerth och rekryteras internt.

Susanne Ekendahl Weisten har utsetts till ny vd för NK Retail AB.

NK Retail är namnet på det dotterbolag som bildades i samband med att AB Nordiska Kompaniet förvärvade Departments & Stores verksamhet av den krympande modekoncernen RNB den 27 januari i år.

Susanne Ekendahl Weisten tillträder den 1 april och kommer närmast från rollen som operativ chef hos NK Retail och har sammanlagt nio års erfarenhet från olika ledande befattningar inom Departments & Stores.

Hon efterträder Lars Jungerth som lämnar bolaget.

– Vi är många på NK som känner Susanne Ekendahl Weisten väl från hennes år på Departments & Stores och som vet vilken god ledare hon är samt vilken bred och djup kunskap hon har av att bedriva retail. I den fas NK Retail nu befinner sig behövs en stark operativ ledare som Susanne, och jag är glad över att hon valt att ta sig an denna nya utmaning, säger Bo Wikare, vd AB Nordiska Kompaniet.

Förutom Departments & Stores har Susanne Ekendahl Weisten ett längre förflutet i modebranschen och har även arbetat för Filippa K, JC, Guldfynd och Skopunkten och har haft poster som bland annat som regionchef och försäljningsdirektör. 

NK Retail driver i dag sammanlagt cirka 40 avdelningar inom mode, skönhet, accessoarer och juveler på NK Stockholm och NK Göteborg, vilket utgör cirka 25 procent av det totala antalet avdelningar på varuhusen.

– Jag har en stark passion för retail och är stolt över de positiva kundupplevelser NK Retail skapar för NK:s kunder, både i varuhusen och online. Jag ser fram emot att som vd arbeta operativt och fokuserat med bland annat utvecklingen av våra koncept där nya modeavdelningar på damplanen i Stockholm och Göteborg är prioriterade. Ett annat fokus är den fortsatta utrullningen av vårt sortiment på NK:s e-handel, säger Susanne Ekendahl Weisten, tillträdande vd för NK Retail.

Sedan förvärvet av Departments & Stores har Lars Jungerth arbetat som tillförordnad vd för det helägda dotterbolaget.

– Jag vill rikta ett stort tack till Lars Jungerth för den konstruktiva dialogen vi hade under DSEs företagsrekonstruktion och för det värdefulla samarbetet vi haft efter förvärvet. Jag önskar honom ett varmt lycka till i framtiden,säger Bo Wikare, vd, NK vidare.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093