23948sdkhjf

Gina Tricot i remake-samarbete

I veckan lanserar Gina Tricot en mindre kollektion med omsydda vintageplagg, framtagen i samarbete med kreativa designstudion Another Studios som grundats och drivs av designern och forskaren Anna Lidström.

Tillsammans med designkollegan och vännen Jennifer Larsson har hon skapat plagg till modekedjan med  designråvara, secondhandplagg, från Beyond Retro som stått som producent. I kollektionen finns bland annat secondhandplagg som herrskjortor och kavajer som fått ny design.

— Det speciella här är att jag och Jennifer har utgått från plagg som redan finns, vilket betyder att plaggen varit själva råvaran. Detta har inneburit en omvänd process jämfört med den traditionella, här har vi designat utifrån helt andra principer. Stort fokus har varit att hålla det enkelt och bärbart. Att förlänga livet på redan existerande plagg är en enorm miljöbesparing, att det dessutom finns stor designpotential är extra spännande. I kollektionen Another Studio x Gina Tricot har ”second hand” genom ny design, blivit ”first hand”. Jag är övertygad om att fler företag kommer upptäcka hur detta nya arbetssätt kan bidra till en än rikare palett inom mer hållbart och cirkulärt mode, säger Anna Lidström, grundare och designer på Another Studio i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093