23948sdkhjf

Snart premiärdags för Uniqlos tredje butik i Sverige

Som tidigare aviserat öppnar Uniqlo tredje butiken i Sverige och första utanför Stockholmsområdet i vår.

Nu står det klart att butiken i Kompassen på Fredsgatan 12 i Göteborg öppnar den 23 april.

Butiken omfattar 1 000 kvadratmeter fördelade över två våningar och i sortimentet finns kläder till I herr, dam och barn.

Vid öppningen och under april presenterar modejätten även ett designprojekt med BoråsTextilhögskola, The Upcycling Project, som ska inspirera till ett cirkulärt levnadssätt. Studenterna får tillgång till gamla och feltillverkade plagg från Uniqlo för att utforska hur överblivet material kan användas på nytt.

– Vi är så glada över att kunna samarbeta med Textilhögskolan och dess studenter inför öppningen av vår nya butik i Göteborg. Hållbarhet är ett huvudområde för UNIQLO och med detta partnerskap hoppas vi kunna lära oss av studenternas perspektiv samtidigt som vi utbildar och inspirerar våra kunder,säger Nikolina Johnston, COO, Uniqlo Scandinavia.

Därtill väntar ett samarbete möbelföretaget Modly Studios, grundat av Ergin Can och Jens Olsson, som ska visa bord  i den nya butiken.

Butiken blir den fjärde i Skandinavien och sedan tidigare har Uniqlo butiker i Westfield Mall of Scandinavia och på Hamngatan i Stockholm samt på Strøget i Köpenhamn.

.Innan öppningen av Göteborgsbutiken kommer delar av personalen stötta lokala välgörenhetsorganisationen Erikshjälpen genom att jobba i en av deras secondhand-butiker under en dag.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125