23948sdkhjf

Wesc köper bolag och byter namn och inriktning

Modebolaget förvärvar bolag för 155 miljoner kronor.

Klädbolaget Wesc har ingått villkorade avtal om förvärv av tre bolag inom bygg och anläggning. Wesc ska i samband med affärerna byta namn och verksamhetsinriktning, enligt ett pressmeddelande.

De föreslagna transaktionerna innebär en utspädning för nuvarande ägare med nästan 79 procent.

Förvärven, med en total köpeskilling på cirka 155 miljoner kronor, ska enligt Wesc finansieras genom kontant betalning samt betalning med nyemitterade aktier i bolaget genom kvittning.

De bolag som ska förvärvas är Sanera Stockholm, Skandinaviska Områdesskydd och Kenit Produkt. Tillsammans genererade målbolagen under fjolåret en nettoomsättning om 167 miljoner kronor och ett justerat ebitda-resultat på 28,2 miljoner kronor. Bolagen har totalt 29 anställda.

I samband med förvärven avser Wesc att ändra verksamhetsinriktning och byta namn till Vestum. Vestums affärsidé ska vara att förvärva och utveckla små och mellanstora välskötta och lönsamma bolag med exponering mot bygg och anläggning, ROT-sektorn och infrastrukturentreprenader.

Köpeskillingen ska enligt Wesc erläggas med 131,5 miljoner kronor i kontant betalning och 23,1 miljoner kronor genom betalning mot revers, som därefter kvittas mot 10 miljoner aktier i bolaget genom kvittningsemission.

Vidare avser bolaget genomföra en riktad nyemission av 36,2 miljoner aktier till fem investerare, för att kapitalisera bolaget inför förvärven och framtida förvärv. Dessa investerare är Conny Ryk, Simon Göthberg, Olle Nykvist, Olof Andersson och Erkan Sen.

Bolaget ska också göra en kvittningsemission om 1,6 miljoner aktier riktad till styrelseordförande Per Åhlgren, för att kvitta existerande fordran.

Förvärven är villkorade av att ordinarie bolagsstämma godkänner förvärven, att bolaget erhåller nödvändig finansiering genom att stämman röstar igenom beslut om att genomföra emissionerna, och att Nasdaq First North godkänner den bolagsbeskrivning som ska upprättas.

Bolagets största ägare efter transaktionen blir Ryk Group med ett aktieinnehav om 29,98 procent. Befintliga ägare i Wesc kommer efter genomförandet att ha ett aktieinnehav på cirka 23,89 procent, då transaktionen innebär en total utspädning om cirka 78,75 procent. Antal utestående aktier skulle öka från befintliga 12,9 miljoner till 60,7 miljoner aktier.

Bolagets befintliga verksamhet kommer enligt förslaget tills vidare kvarstå i den nya koncernen, heter det i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095