23948sdkhjf

Rizzo inför köpstopp och får ytterligare uppskov

Mode- och skoföretaget Rizzo, tidigare Venue Retail Group, inför inköpsstopp för varor och tjänster för att prioritera betalningar för redan beställda och levererade varor och tjänster.

Bolaget har även beviljats ytterligare uppskov för moms och arbetsgivaravgifter på 30 miljoner kronor. Bolaget är även i dialog med banken gällande brott mot finansiella åtaganden.

Det framgår av ett pressmeddelande efter börsens stängning på måndagen.

Bolaget skriver att anledningen till inköpsstoppet är "de hårda restriktionerna innefattande reserestriktioner och minimikvadratmeteryta om 10 kvm/person i butiker" och påpekar att detta har medfört en kraftigt minskad kundtillströmning till bolagets butiker i Sverige och Norge.

Vidare skriver bolaget att inköpsstoppet införs för att prioritera betalningar som rör: skatter, avgifter, löner samt betalningar för redan beställda varor och tjänster.

I pressmeddelandet framgår även att bolaget erhållit ytterligare uppskov avseende moms och arbetsgivaravgifter i Sverige på 30 miljoner kronor. Rizzo meddelar även att bolaget kommer ansöka om förlängning av återbetalningstiden för de uppskov som erhölls under 2020, värda cirka 26 miljoner kronor, som förfaller under perioden februari till juni 2021.

Bolagets bedömning är att inköpsstoppet kommer gälla till dess att nämnda stödåtgärder har betalats ut.

Rizzo meddelar även att bolaget bryter mot dess finansiella åtaganden i bankavtalet och "är i dialog med banken om en sk. Waiver".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.102