23948sdkhjf

Nytt badmodemärke satsar på passform och miljö

Nytt svenskt badmodemärke med fokus på tidlöshet och återvinning

Under hösten 2020 smygstartade Kust of Sweden, ett badmodemärke som baseras på långsiktighet och bästa tänkbara passform. Grundaren Karin Sköldengen är mönsterkonstruktör och har jobbat för bland andra H&M, och koncernens avknoppningar Arket och COS, men också Ellos, JC och en rad andra företag.

Företaget är baserat i Halmstad och både Karin Sköldengen och hennes familj har ett djupt engagemang i allt som rör havet, både för rekreation med bad och surf men också ur miljösynpunkt. Det är också en anledning till att samtliga plagg är tillverkade av Econil, ett italienskt material som görs av bland annat återvunna fiskenät och fyllnadsmaterial från möbler. Produktionen görs i Portugal.

– Idén till Kust föddes ur en personlig frustration över den dåliga passformen på främst bikinitrosor. Antingen är de så små att man knappt ser vad som är fram eller bak, eller så har de en hård resår som skär in i skinkan. Jag vill göra badkläder som man känner sig fin i och som har en grym passform, förklarar Karin Sköldengen.

Av passformsskäl har hon därför gjort en bandkonstruktion som reglerar både axelband och bystvidd medan bikinitrosans sidsöm är framdragen mot ljumsken för att inte skära in längs höften.

Premiärkollektionen består av två överdelar, två nederdelar och en baddräkt i svart och svart/vit-randigt. Ytterligare en överdel samt baddräkt lanseras inom kort. Successivt kommer färger och mönster adderas, härnäst en havsblå färg, medan hela företagsidén är att tillhandahålla ett antal basmodeller över tid.

– För mig handlar hållbarhet dels om material och produktion men också att man använder plaggen länge och kan komplettera och matcha som man vill, säger Karin Sköldengen.

Kust of Sweden säljs för närvarande i egna webbshopen, på Hotell Mårtenson i Halmstad och Halmstad Hot Yoga Studio.

– Min förhoppning är att Kust ska finnas hos flera återförsäljare, både butiker, näthandel och spa och hotell, säger Karin Sköldengen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Morris Stockholm ökar tvåsiffrigt: ”Ett kvitto på att besluten varit rätt”
Större storlekar för äventyrliga kvinnor
Ägarförändringar i Nudie Jeans – Palle Stenberg lämnar bolaget
Trendbrott – pris viktigare för konsumenten än hållbarhet
Backlund och Orving undersöker modet bortom det bärbara
Modetalanger vidgar perspektivet på stickat och tryck
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.172