23948sdkhjf

Zalandos secondhandgiv Zircle går live i Sverige

Habit har tidigare skrivit om Zalandos secondhandsatsning Zircle som såg dagens ljus i Tyskland 2019.

Nu lanserar e-handelsjätten tjänsten i Sverige och Danmark med en webbutik med drygt  100 000 modeartiklar från välkända varumärken.

”Zircle är en del i att stötta Zalandos mål om att förlänga livslängden på 50 miljoner modeartiklar till 2023”, uppger Zalando i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada över att utöka Zircle till Sverige och Danmark och nu kunna erbjuda nordiska konsumenter en bekväm second hand-upplevelse, säger Mareike Hummel, Director UX Recommerce på Zalando, och fortsätter:

Hon uppger vidare;

– Under de två senaste åren, sedan vi lanserade Zircle i Tyskland och fortsatte vår expansion i Europa, har vi samlat in lärdomar som har hjälpt till att förbättra kundupplevelsen när man handlar på Zircle.

Varorna på plattformen är tidigare ägda av Zalandos kunder på marknader där en inbytesfunktion är tillgänglig och i sortimentet finns plagg från märken som finns tillgängliga på Zalando sedan tidigare men även andra varumärken som inte för närvarande är tillgängliga i modebutiken.

– Vi vet från undersökningar att svenskar och konsumenter gillar att handla mode second hand, eftersom det är billigare än att köpa nya kläder men också för att det är mer miljövänligt. Zircle kommer att stödja vårt mål att förlänga livslängden på 50 miljoner modeartiklar till 2023 genom att göra det möjligt för våra kunder att ge dem ett nytt liv snabbt och enkelt, säger Laura Coppen, nytillträdd head of circularity på Zalando.

Tjänsten finns förutom i Tyskland även integrerade i Zalandos webbutik i Tyskland, Spanien, Belgien, Frankrike, Nederländerna och Polen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063