23948sdkhjf

Ciszere satsar på lokalproducerat

Allt fler mode- och sportmärken satsar på att ta fram plagg  tillverkade i Sverige och även på beställning. Sedan årskiftet har Habit skrivit om bland annat Sätila of Swedens kommande stickatkollektion med ullplagg tillverkade i Sätila. Därtill finns nystartade sportmärket Balingsta som syr upp plagg på beställning för längdskidåkning hos Textilmaskineriet på Kungsholmen i Stockholm.

Nu släpper även Boråsbaserade herrmodeföretaget Ciszere plagg tillverkad i Sverige.

– Det känns spännande att kunna göra detta tillsammans med Rekotex, Bamatex och Textilfabriken. Det är många pusselbitar som ska falla på plats för att detta kunde bliverklighet och att vi kan erbjuda våra kunder en produkt som är gjord ett stenkast från vårt kontor känns fantastiskt, säger Andreas Nyberg, medgrundare och produktionschef på Ciszere.

Först ut är en jacka som modeföretaget tagit fram i samarbete med Rekotex som levererat tyget, Bamatex som tagit fram en särskild nacketikett och därtill är plaggen uppsydda lokalt av nystartade uppsömnadsproducenten Textilfabriken.

– Det är roligt och häftigt att vi genom detta samarbete kan visa upp Borås historiskatextilarv med den kunskap och tradition som finns här. Det gör att vi kan tillverkaprodukten närmare våra kunder och minska transporterna, säger Andreas Nyberg, vidare.

Plagget är tillgängligt via Ciszeres webbutik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203