23948sdkhjf

Ny vd till Sport Design Sweden

Har ett längre förflutet i modebranschen.

Jonas Andersson har rekryterats till posten som vd för Sport Design Sweden. Han efterträder grundaren Niclaes Wijk, som startade bolaget tillsammans med Johan Skogh, art director, 2008.

Jonas Andersson har ett längre förflutet i modebranschen och har haft ledande befattningar som försäljningschef hos Peak Performance, Filippa K och senast hos J.Lindeberg där han även verkat som vd under en period.

— Efter att ha drivit företaget i 12 år är jag väldigt glad att vi har rekryterat Jonas till vår nya vd. Jag tror att hans skicklighet och erfarenhet av att driva större företag kommer att hjälpa oss att lyfta till en ny nivå när företaget fortsätter att växa. Vi ser mycket potential i den amerikanska marknaden, där Jonas erfarenhet från att arbeta i USA kommer att vara till stor nytta, säger Niclaes Wijk i en kommentar.

Niclaes Wijk är alltjämt majoritetsägare och ska även fortsatt arbeta i bolaget med affärsutveckling och strategiska initiativ.

— Jag lämnar inte helt resan vi är på är alldeles för rolig, säger Niclaes Wijk.

Sport Design Sweden designar och tillverkar textilvaror och har fokus på skidorter och sportklubbar runt om i världen. Företaget har kontor i Stockholm, Sverige och Denver i USA.

— Jag har följt Sport Design Sweden i ett par år. Jag är imponerad av hur snabbt företaget har vuxit de senaste åren och även lönsamhetsnivån. Affärsmodellen har stor potential och planerna för fortsatt internationell expansion är ambitiösa. Företaget gör affärer med stora internationella sportlag, främst inom fotboll och ishockey, och har nyligen lanserat en e-handelslösning som också öppnar nya möjligheter. Jag ser verkligen fram emot att bygga vidare på den starka grunden och påskynda utvecklingen ytterligare, tillsammans med ett mycket dedikerat team av kollegor, säger Jonas Andersson, ny vd.

Sport Design Sweden har försäljning i 35 länder.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062