23948sdkhjf

Här flyttar XXL in

Sportkedjan XXL anländer till Sickla köpkvarter i Nacka. Den norska kedjan ska etablera sig i en nybyggd del av gallerian. Efter öppningen i höst kommer kedjan att ha 30 svenska varuhus.

Hyresavtalet som XXL tecknat med fastighetsägaren Atrium Ljungberg omfattar 3 100 kvadratmeter.

– Spännande och intressanta varuhus där du kan uppleva saker på plats, få bra råd och guidning i kombination med en snabb och smidig e-handel är framtiden. Vi fortsätter därför att investera i våra varuhus, säger XXL:s Sverigechef Anders Lindblom.

Han menar att Sickla ligger strategiskt helt rätt för kedjan.

– Här får vi en stark representation i de södra delarna av Stockholm med ett stort upptagningsområde. Här finns också en stark koppling till både skärgård och friluftsliv och framförallt en närhet till de många aktivt fritidsintresserade i detta område.

Den norska sportkedjan har haft stora ekonomiska problem och beslutade för ett år sedan att bromsa takten i butiksexpansionen, och att fokusera på nya butiker i Österrike samt några i Sverige.

Etableringen i Sickla sker i den del av gallerian som just nu är under om- och tillbyggnation. I tillbyggnaden tillskapas utöver den nya handelsytan även parkeringslösningar för det nya hälsohuset Curanten som öppnade i Sickla under hösten.  

– Vi är verkligen glada att XXL väljer Sickla för sin nya butik. Det är en stadsdel där mycket är på gång och vi ser ett stort intresse både från befintliga butiker som satsar vidare och från nya aktörer som vill etablera sig i Sickla, säger Charlotta Gustafson, head of leasing på Atrium Ljungberg.

Läs mer om: XXL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093