23948sdkhjf

Zalandos hållbarhetsutmärkelse till House of Dagmar

House of Dagmar, grundat av syskontrion Karin Söderlind, Kristina Tjäder och Sofia Wallenstam 2005, kammade på torsdagen hem utmärkelsen Zalando Sustainability Award.

– Tack Zalando för att ni hjälper oss alla att sätta fokus på hållbarhet i branschen och för att ni valde oss att ta del av den första utmärkelsen av Zalando Sustainability Award. Vi känner oss inspirerade att göra ännu mer. Med ett år som det vi har bakom oss, är det här nytändningen vi behöver för att fortsätta se framåt. Vi är så glada över att få erkännande för vårt arbete och att fokus sätts på hållbarhetsfrågor. Vi har gjort det här i mer än 15 år nu, och eftersom mode och hållbarhet inte är ett spel eller en sport där bara ett varumärke kan vinna känner vi att vi vill dela detta erkännande med många av våra mycket ambitiösa branschkollegor. Vi i teamet House of Dagmar tar ödmjukt emot priset. Som ett team gör vi verkligen vårt bästa i frågan, men vi har fortfarande en väldigt lång väg att gå för att uppnå våra egna mål. Detta ger oss en push för att fortsätta sätta ännu högre mål, säger Sofia Wallenstam, medgrundare och brand director på House of Dagmar i en kommentar.

Modemärket var tillsammans med Marimekko och Louise Lyngh Bjerregaard finalister till priset som delades ut för första gången i samarbete med Copenhagen Fashion Week.

I prispotten ligger 20 000 euro, partnerskap med Zalando för att utveckla en exklusiv mindre specialkollektion som ska bygga på ny design och material, produktionsprocesser, teknik samt spårbarhet.

Därtill ska stora delar av modemärkets kommande höstkollektion, som visades under modeveckans digitala visningsparaply, bli tillänglig via Zalando för kunder på 17 marknader i Europa.

– Vi är glada och stolta över att kunna tillkännage House of Dagmar som vinnare av vårt första hållbarhetspris, Zalando Sustainability Award. Det här är nästa steg på vår resa mot mer hållbara lösningar. Tillsammans vill vi utforska och förbättra användning av material, produktionsprocesser och tekniska lösningar. Hållbarhetspriset är ett väldigt viktigt för oss när vi fortsätter vårt samarbete med Copenhagen Fashion Week och vårt arbete med att stödja varumärken för att verkligen driva en förändring och ha en positiv påverkan på människor och planet, säger Kate Heiny, hållbarhetschef på Zalando.

Juryns val föll på House of Dagmar bland annat på grund av modeföretagets engagemang att arbeta för att välja så hållbara material som möjligt vilket innefattar återvunna material eller alternativ med mindre kemikalier och vattenförbrukning. Sedan 2017 mäter även House of Dagmar sitt årliga fiberavtryck.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078