23948sdkhjf

Asos förvärvar flera av kollapsade Arcadias varumärken

Rykten har cirkulerat en tid att e-handelsjätten var intresserad av att förvärva flera av kollapsade brittiska modejätten Arcadias Groups varumärken. På måndagen stod det så klart att Asos förvärvar Topshop, Topman, Miss Selfridge och Hiit för 265 miljoner brittiska pund.

"Vi är oerhört stolta över att vara nya ägare av varumärkena Topshop, Topman, Miss Selfridge och Hiit. Förvärvet av dessa ikoniska brittiska varumärken är ett enormt spännande ögonblick för Asos och våra kunder och kommer att hjälpa till att påskynda vår plattformsstrategi med flera varumärken. Vi har varit centrala för att driva varumärkenas tillväxt online och under vårt ägande kommer vi att utveckla dem ytterligare med hjälp av vår design-, marknadsförings-, teknik- och logistikkompetens och i nära samarbete med viktiga strategiska detaljhandelspartner i Storbritannien och runt om i världen", uppger Nick Beighton, Asos vd, i en kommentar.

Enligt ett pressmeddelande ska varumärkena integreras i Asos så snabbt som möjligt och e-handlaren ser stor potential för tillväxt främst i Storbritannien där varumärkena är väl etablerade men även i Tyskland och USA som blir strategisk viktiga marknader.

Enligt brittiska branschtidningen Drapers ska omkring 300 anställda, 261 av Topshop Topmans medarbetare och 43 från Miss Selfridge, inom bland annat design och inköp ingå i den nya organisationen. Dock ingår inte butiksnätverket i affären och 2 500 medarbetare inom retailverksamheten riskerar att förlora sina arbeten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.251