23948sdkhjf

Stockmann skriver ned värdet på Lindex

Stockmannkoncernen har genomfört en nedskrivningsprövning av Lindex goodwill varpå Stockmann kommer att göra en nedskrivning på cirka 250 miljoner euro relaterad till Lindex goodwill i resultaträkning för det fjärde kvartalet.

"Den pågående och på nytt eskalerande covid-19-pandemin ökar osäkerheten på Lindex huvudmarknader och i synnerhet affärsomgivningen på kort sikt är utmanande", skriver Stockmann i ett pressmeddelande.

Nedskrivningen rapporteras som en justering, och har ingen kassaflödesinverkan. Efter nedskrivningsprövningen kommer Lindex bokförda värde för de immateriella tillgångarna att uppgå till 368 miljoner euro.

Stockmannkoncernens uppdaterar även sin resultatprognos för år 2020. Omsättning kommer att vara på en lägre nivå än året innan och trots ett lönsamt fjärde kvartal och Lindex starka resultat, kommer rörelseresultatet för hela året att vara något förlustbringande. Nedskrivningen relaterad till Lindex goodwill kommer att öka den rapporterade rörelseförlusten.

I sin prognos den 30 oktober skrev Stockmann att omsättningen för 2020 skulle bli mindre än året innan och rörelseresultatet förlustbringande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078