23948sdkhjf

Anrik Göteborgsbutik prisad

En av Göteborgs allra äldsta butiker tillika väsk- och handsbutik föräras Årets Guldkrona 2020.

Centrumorganisationen Innerstaden Göteborg har tilldelat väskbutiken A.Hinricsson utmärkelsen Årets Guldkrona 2020. Butiken grundades 1852 och har drivits av samma ägarfamilj sedan 1930. I dag drivs butiken av Annica Boman.

– Innerstaden betyder allt för mig eftersom jag har en butik här. Det är trevligt att promenera på gatorna, titta på butiker och ta sig en fika. Jag började åka ner till stan själv redan vid åtta års ålder för att hälsa på mamma och mormor som jobbade i butiken då. Jag har varit här och sett vad som har hänt genom åren. Området betyder mycket för mig liksom centrumorganisationen Innerstaden Göteborg betyder mycket för området, säger Annica Boman, butiksägare, i en kommentar.

I sortimentet finns väskor, handskar och accessoarer från ett stort antal välkända varumärken däribland Longchamp, Coccinelle, Abro, Decadent, Tiger of Sweden, The Bridge och Adax.

Utmärkelsen delas ut till ett företag med varaktig affärsidé med en tydlig profil som bidrar till en positiv utveckling av Göteborgs innerstad. Därtill ska vinnaren vara engagerad medlem i Innerstaden Göteborg.

Motiveringen till årets utmärkelse lyder;

”1852 etablerades A.Hinricsson på Korsgatan och sedan 90 år drivs verksamheten av samma familj. Butiken är en av Göteborgs äldsta och anses av många vara stans bästa väsk- och handskbutik. Kvalitét, service och utbud kännetecknar denna klassiska och anrika butik. Dessutom har verksamheten varit medlem i Innerstaden Göteborg sedan organisationen grundades. Det är med varm hand som Guldkronan 2020 tilldelas A.Hinricsson.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078