23948sdkhjf

Coloreel tar in kapital för tillväxt

Vill revolutionera och modernisera modebranschen med ny teknik.

Trådinfärgningsföretaget Coloreel har tagit in 100 miljoner kronor från Robur Ny Teknik för att stötta bolagets expansion till nya marknader och tillväxt.

– Det är mycket roligt att Robur Ny Teknik, en av Sveriges främsta institutionella investerare i teknikföretag, vill följa med oss på resan. Det är ytterligare ett bevis för att vi är på rätt väg, säger Joakim Staberg, grundare och huvudägare.

Coloreel har under tio års tid utvecklat en teknik som möjliggör digital infärgning av textiltråd samtidigt som den används i produktion. Sedan ett år tillbaka säljs och marknadsförs Coloreels första produkt som vänder sig till brodyrbranschen. Men tekniken, som är patenterad, kan även användas för sömnad, stickning och vävning. Med tekniken finns även miljöfördelar som minskad vattenförorening och en effektivare resursanvändning.

– Coloreel har en mycket innovativ lösning som jag tror kan bli mycket stor framåt. Bolagets produkter talar till en allt mer miljömedveten värld och har fantastiska försäljningsmöjligheter de närmaste åren, säger Henrik Nyblom, förvaltare på Robur Ny Teknik i en kommentar.

Coloreel finns i dag via befintliga distributörer i elva länder i Europa, USA och Asien. Bolaget har inlett affärer med världens största distributör av brodyrmaskiner, amerikanska Hirsch Solutions, som redan installerat tekniken hos ett antal slutkunder i USA. Därtill har företaget samarbete med en rad modekunder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078