23948sdkhjf

Naturkompaniet går in i Norge

Ska öppna butiker och e-handel i Norge

Naturkompaniet ska under året etablera både e-handel och butiker på den norska marknaden. Någon exakt datum när lanseringen sker uppges dock inte.

– Norge är förknippat med en fantastisk natur och ett väldigt aktivt friluftsliv, och nu tycker vi att tiden är mogen för att expandera till Norge. Det finns en stor efterfrågan för vårt varumärke och vårt hållbara koncept på den norska marknaden. Det kan tyckas konstigt att vi drar igång ett sådant här projekt under rådande läge inom detaljhandeln men vi är långsiktiga och naturen har aldrig varit viktigare. Vi tror att intresset och tiden som man spenderar i naturen kommer fortsätta öka även efter denna pandemi, säger Henrik Hoffman, vd, Naturkompaniet.

I ett pressmeddelande framgår också att friluftskedjan ska rekrytera för att klara expansionen.

Naturkompaniet är en del av Frilufts Retail Europé AB och ingår i Fenix Outdoor AB som är ett börsnoterat bolag på Nasdaq OMX, Stockholm, Large Cap.

I dag består kedjan av 35 friluftsbutiker samt e-handel.

– Vår stryka i Sverige är vår kunniga personal och vår mix av fysiska butiker och digitala kanaler. Vi kommer att etablera vårt koncept på ett liknande sätt i Norge. Projektet är startat och vi har påbörjat rekrytering av ett operativt team i Norge och med att stärka upp vårt svenska team. Vi kommer att jobba tätt tillsammans över landsgränserna. Det ska bli oerhört inspirerande att komma igång med en ny marknad för Naturkompaniet, säger Henrik Hoffman vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109