23948sdkhjf

Klart med ny vd för Filippa K

Han efterträder Kristofer Tonström och har ett förflutet från Alexander Wang och Acne Studios.

Rikard Frost har rekryterats till posten som ny vd för Filippa K. Han efterträder Kristofer Tonström som lämnat modeföretaget för vd-posten hos Clas Ohlson.

Rikard Frost tillträder den 1 april och kommer närmast från tjänsten som chief consumer officer hos Alexander Wang i New York där han arbetat i nära fyra år. 

– Filippa K är på god väg och har stor potential till internationell tillväxt och jag är glad att kunna meddela att Rikard rekryterats till företaget. Som en branschveteran med en beprövad erfarenhet av att hjälpa varumärken att växa och utvecklas globalt är han perfekt för rollen, Joakim Skarborg, vd för Novax och styrelseordförande för Filippa K i en kommentar.

Förutom Alexander Wang har Rikard Frost ett längre förflutet från Acne Studios där han under ett decennium medverkade till att modemärket växte från ett lokalt denimmärke till ett globalt modehus. Under dygt sex år var han ansvarig för modemärkets digitala utveckling och e-handel som head of ecommerce. Han lämnade Acne Studios och posten som digital commerce director 2017. 

Rikard Frost har därmed stor erfarenhet av att arbeta med modemärken globalt inte minst i Storbritannien, Frankrike, USA och Kina och uppges ha stor förståelse och kunskap att få premium- och lyxmodemärken att nå nya marknader och växa inte minst också online. Nu får han uppdraget att expandera Filippa K globalt.

– Att få ansluta till detta ikoniska skandinaviska modemärket är en oemotståndlig möjlighet. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet utveckla varumärket, produkterna och hålla fast vid de hållbara värdena. Det är tillsammans med företagets goda anseende en bra grund också för att nå nya målgrupper och fortsätta expansionen utanför den skandinaviska hemmamarknaden. Något som också ger oss möjligt att driva verklig förändring inom modebranschen på en global marknad, säger Rikard Frost i en kommentar.

Filippa K:s finanschef Erik Björk är tillförordnad vd under tiden fram till att Rikard Frost  tillträtt.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ciff tillbaka på samma nivå som före pandemin
Här är Peak Performance nya butik i Kina
Stamm prisas i Köpenhamn
Stark tillväxt för Bruuns Bazaar
Så förändras mässorna i Köpenhamn efter uppköpet – nytt koncept lanseras
Odd Mollys rekonstruktion förlängs
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093