23948sdkhjf

Tar klubban i Splitgrid

Roger Tjernberg har ett längre förflutet i modebranschen bland annat på vd-posten hos Tiger of Sweden och Oscar Jacobson. I juni i fjol lämnade han posten som tillförordnad vd för Oscar Jacobson i samband med att Richard Woodbridge tillträdde posten. Han är dock alltjämt verksam som styrelseledamot i Oscar Jacobsons moderbolag OJ Holding.

Jag tror att vi är i ett stadie där de gamla affärslösningarna inte kommer vara vad de har varit, där Splitgrid erbjuder en spännande lösning som ligger så otroligt rätt i tiden. För butikerna fyller det ett värde i att de kan bedriva handel med ett mindre belastat kassaflöde. För leverantörerna är det en säker och riskminimerande lösning, samtidigt som de får bättre koll på sina varor, vilket också stämmer väl in med vår tids hållbarhetstänk. Jag tror att det finns enorma möjligheter att växa ordentligt, Splitgrid har bara börjat krafsa på ytan, säger Roger Tjernberg i en kommentar.

Splitgrids integreras i butikskassan och ser till att pengar skickas löpande till leverantörerna. Genom programvaran ser båda parter exakt vilka varor som sålts.

– Pandemin har såklart varit tuff för oss, men samtidigt har det väckts idéer och tankar hos många för hur man ska jobba och samarbeta i framtiden. Det öppnar upp för nya diskussioner både hos leverantörer och retail-aktörer. Jag tror att leverantörer, butiker och fastighetsägare måste samarbeta mer, att det är av allas intresse att varor säljs i butiker. Jag tror vi kommer se nya typer av fördelningsekonomiska modeller, säger Göran Eriksson, som tillsamans med Jonas Forsman grundat bolaget.

Splitgrid grundades 2016 i Örebro och programvaran används av cirka 150 butiker och e-handlare och över 400 leverantörer.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094