23948sdkhjf

Arket ansluter till hyrtjänsten Circos

Startar uthyrning av barnkläder.

Arket har inlett samarbete med Amsterdambaserade prenumeration- och uthyrningstjänsten Circos, grundad 2019, för uthyrning av plagg från baby-och barnklädeskollektionerna.

Plaggen kan hyras som en del i ett prenumerationserbjudande och gäller enstaka plagg eller ett av Circos kurerat urval av plagg som kan hyras så länge de passar och returneras därefter. 

Vi är mycket glada och stolta över att tillsammans med Circos kunna erbjuda möjligheten för familjer att dela på plagg, och bidra till ett kretslopp av återbruk. Plagg för barn ska vara av hög kvalitet för att kunna ha lång livslängd, och ärvas när de vuxits ur. Det är vår vision för alla våra barnplagg, säger Pernilla Wolfahrt, vd, Arket, i en kommentar.

Arket räknar med att plaggen kan hyras av mellan åtta till tio familjer.

– Genom detta samarbete med Arket kan vi erbjuda en mycket värdefull service till en växande marknad av medvetna föräldrar och vårdnadshavare. Vi vill göra det enklare att göra hållbara och bra val, och detta samarbete är en resa mot en bättre modevärld, säger Erik Bouwer, vd och medgrundare, Circos.

Samarbetet lanseras den 28 januari  och blir tillgängligt i samliga EU-länder. I Circos utbud finns barnkläder från förutom Arket även från bland andra Vigga, Patagonia, Adidas och Aiayu. Därtill finns mammakläder till uthyrning. En prenumeration kostar 19,50 euro per månad. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.234