23948sdkhjf

Ska leda arbetet med att utveckla Ellos e-handelsplattform

Förstärker e-handlarens IT-organisation och värvas från en liknande roll hos Netonnnet.

Markus Andersson har rekryterats till tjänsten som CIO, chief information officer, för Ellos Group och får övergripande ansvar för e-handelbolagets IT- och PMO-funktion samt för fortsatt utveckling av e-handelsplattform och affärsprocesser.

– Vi är mycket glada över att välkomna Markus till rollen som CIO hos oss. Genom Markus får Ellos Group tillgång till en driven person med gedigen erfarenhet som kan säkerställda den fortsatta utvecklingen av vår e-handelsplattform samt ge ytterligare stöd till våra affärsprocesser med ett innovativt och datadrivet förhållningssätt, säger Hans Ohlsson, vd, Ellos Group i en kommentar.

Markus Andersson kommer närmast från en liknande roll hos Netonnet där han ansvarat för strategisk IT, digitalisering och utveckling av affärsprocesser. Han har även arbetat som projekt- och utvecklingschef på Netonnet.

– Det är mycket glädjande att bli en del av Ellos Group och att få utveckla en av Nordens ledande e-handlare. Ellos Group ligger i framkant i branschen och har gjort fantastiska framsteg inom den tekniska utvecklingen. Jag ser fram emot att fortsätta att driva den utvecklingen framåt, säger Markus Andersson.

Han tillträder rollen senast i juni 2021. Helena Spiess fortsätter i rollen som tillförordnad CIO tills Markus Andersson tillträtt.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094