23948sdkhjf

Happy Socks med ny vd

Tredje vd-skiftet på knappt fyra år.

Emil Viklund har utsetts till ny ny vd för Happy Socks. Han rekryteras internt och har arbetat för modeföretaget sedan i december 2019 då han värvades från Bonnier News till posten som finanschef, CFO.

Han efterträder Steven Gardener som verkat på vd-posten sedan september i fjol då han efträdde Stefan Fragner som lämnade Happy Socks för vd-posten hos Skincity.

Steven Gardner lämnar bolaget i mars i år.

Emil Viklund tillträder den 11 januari. Han stannar även i tjänsten som CFO tills en ny finanschef rekryterats.

– Vi är mycket glada att kunna utse Emil Viklund till ny vd och för att leda varumärket till nästa kapitel, säger Christian Beck, styrelseordförande.

Han säger vidare att Emil Viklund i sitt arbete som finanschef visat prov på ett fantastiskt ledarskap och har gedigen operativ erfarenhet och passion för utvecklingen och innovation vilket är goda egenskaper även för det nya uppdraget som vd.

– Jag är glad och hedrad över att ta över som vd efter Steven och leda ett sådant kreativt och inspirerande företag, säger Emil Viklund, nyutnämnd vd.

– Jag ser fram emot att tillsammans med teamet, våra partner och styrelsen ta nästa steg i bolagets utveckling. Happy Socks har alltid varit en lekfull pionjär och det är med stor energi och ödmjukhet jag ser fram emot att fortsätta leverera glädje och färg till alla hörn av världen. Happy Socks går mot en ljus framtid.

Förutom Bonnier News där Emil Viklund arbetade i åtta år har han ett förflutet från SF Studios, Bonnier och McKinsey & Co.

Happy Socks grundades av Viktor Tell och Mikael Söderlindh 2008.I januari 2017 fick bolaget en ny storägare då amerikanska Palamon Capital Partners köpte 75 procent av det alltjämt Stockholmsbaserade modeföretaget. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078