23948sdkhjf

Janemars i Uppsala i konkurs

Modebutiken Janemars i Uppsala har stängt. Detta efter att företaget Halle Janemar AB, som har drivit den anrika modebutiken, försatts i konkurs av Uppsala tingsrätt.

Janemars grundades 1947 av den olympiska skridskoåkaren Harald ”Halle” Janemar. På den tiden var det en sportbutik, men på 1990-talet ändrades konceptet från sport till herrmode för att 1999 kompletteras även med dammode.

Konkursansökan skickades in av Halle Janemar AB i måndags och beviljades samma dag. Konkursen omfattar även två andra relaterade bolag, SBE i Uppsala och moderbolaget Dowto Retail AB.

– Jag håller just nu på att sätta mig in i bolaget för att skaffa mig en övergripande bild, men så vitt jag kan bedöma i nuläget så är det en kombination av ökad näthandel och naturligtvis coronapandemin som har orsakat konkursen, säger konkursförvaltaren Alexander Norman från Zedendahl advokatbyrå till Upsala Nya Tidning.

Alexander Normans ambition är att hitta någon som vill ta över verksamheten, men tills vidare är butiken stängd. Huruvida det finns några intressanter är dock ingenting han vill uttala sig om i nuläget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11