23948sdkhjf

Varner lägger ned kedja – skyltar om till Junkyard

Norska modekoncernen lägger ned ännu en kedja men butiker skyltas om till Junkyard.

Den norska modekoncernen har haft en längre motig period med ett stort antal butiksstängningar på flera marknader bland annat i Sverige och Norge, konkurs för Dressmann i Österrike och nedläggning av butiker i Tyskland.

I Sverige har nyheter om butiksstängningar för bland annat koncepten Dressmann, Bik Bok och Cubus duggat tätt under det gångna året.

I mellandagarna rapporterade flera norska medier, däribland Dagens Næringsliv, att Varner nu tagit beslut om att lägga ned modekedjan Urban som koncernen enligt tidningen förlorat 85 miljoner norska kronor på under de senaste två åren.

Modekedjan, som omfattar 34 butiker i Norge, ska delvis ersättas av en butikssatsning för Junkyard. Varner förvärvade e-handlaren sommaren 2019 och nu ska butiker för Urban skyltas om till Junkyard.

Exakt hur många butiker som ska ingå i den nya satsningen framgår dock inte men till Dagens Næringsliv uppger Julie Bragli Eckhardt, head of communication hos Varner, att "de flesta av butikerna ska få Junkyard-identitet. Några få butiker läggs ned och behåller då sin Urban-identitet tills de stänger".

– Varner köpte Junkyard i juni 2019, och sedan dess har vi jobbat för att samla Urban och Junkyard under namnet Junkyard. Sammenslagningen gör Junkyard till den ledande streetwearaktören i Norden, uppger Julie Bragli Eckhardt, till Dagens Næringsliv.

Varner har under de senaste åren lagt ned Days Like This och Wow som fristående kedjor och därtill tog modejätten beslut om att dra sig ur Tyskland i november i fjol vilket innebar att modejätten stängde 16 butiker för Cubus och 4 för Dressmann.

I juni i fjol gick Dressmann i Österrike i konkurs och 31 butiker försvann på ett bräde. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125