23948sdkhjf

Jätteras för kläder och skor i julhandeln

Minus 28,9 procent för klädförsäljningen. Minus 41 procent för skobutikerna. De nya siffrorna från Svensk Handel förskräcker. 

Branschorganisationen har mätt försäljningsutvecklingen för traditionella butiksaktörer från den 1 december till och med den 20 december, och siffrorna inkluderar både fysiska butiker och e-handel.

– Vi får konstatera att inte heller julhandeln blir den injektion som många glest befolkade sko- och klädbutiker så väl hade behövt under handelns viktigaste försäljningsperiod. E-handeln kompenserar för en del av tappen, vilket också betyder att läget i de fysiska modebutikerna är än mer illavarslande, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel, i en kommentar.

Svensk Handels vd Karin Johansson krävde efter fredagens besked om att skärpta restriktioner införs från den 24 december kraftfulla stödåtgärder. Johan Davidson betonar nu samma sak.

– Reserverna är tömda och läget är akut för många företag. Nya stöd måste snabbt träda i kraft för att rädda företag och jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Inköpen som trendar AW 2023
Två modekoncept flyttar till Väla
Branschen tar farväl av Revolver – leverantörerna positiva till mässflytt
Här är Peak Performance nya butik i Kina
Nyemission och besparingar för förlusttyngt Nelly
Footways försäljning rasar
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11