23948sdkhjf

Jätteras för kläder och skor i julhandeln

Minus 28,9 procent för klädförsäljningen. Minus 41 procent för skobutikerna. De nya siffrorna från Svensk Handel förskräcker. 

Branschorganisationen har mätt försäljningsutvecklingen för traditionella butiksaktörer från den 1 december till och med den 20 december, och siffrorna inkluderar både fysiska butiker och e-handel.

– Vi får konstatera att inte heller julhandeln blir den injektion som många glest befolkade sko- och klädbutiker så väl hade behövt under handelns viktigaste försäljningsperiod. E-handeln kompenserar för en del av tappen, vilket också betyder att läget i de fysiska modebutikerna är än mer illavarslande, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel, i en kommentar.

Svensk Handels vd Karin Johansson krävde efter fredagens besked om att skärpta restriktioner införs från den 24 december kraftfulla stödåtgärder. Johan Davidson betonar nu samma sak.

– Reserverna är tömda och läget är akut för många företag. Nya stöd måste snabbt träda i kraft för att rädda företag och jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078