23948sdkhjf

Odd Molly fortsätter växa inom fastigheter

Odd Molly har träffat en avsiktsförklaring om att köpa tre lager- och logistikfastigheter i södra Sverige med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 52,5 miljoner kronor.

Fastighetsbestånden genererar årliga hyresintäkter om cirka 6,0 miljoner kronor med ett driftnetto om cirka 4,7 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

I förvärvet ingår även en så kallad self storage-verksamhet som Odd Molly planerar att expandera under nuvarande ägares regi som ett självständigt affärsområde inom Odd Mollys fastighetsverksamhet.

Köpeskillingen uppgår till cirka 45 miljoner kronor. Odd Molly avser betala köpeskillingen genom en riktad emission av högst 1.437.500 nya stamaktier till kursen 16 kronor per aktie samt genom banklån och säljarreverser.

Vidare har Odd Mollys dotterbolag Vaggeryd Logistik Park på tisdagen tecknat sina första två avsiktsförklaringar om att uppföra lager- och logistikbyggnader om cirka 6.000 kvadratmeter på ett mark- och utvecklingsområde beläget vid Vaggeryd utmed E4.

Planerad inflyttning är i november 2021. Bedömt hyresvärde uppgår till drygt 4,1 miljoner kronor med en genomsnittlig hyrestid om cirka nio år. Odd Molly tillträdde mark- och utvecklingsområdet den 15 december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094