23948sdkhjf

Odd Molly fortsätter växa inom fastigheter

Odd Molly har träffat en avsiktsförklaring om att köpa tre lager- och logistikfastigheter i södra Sverige med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 52,5 miljoner kronor.

Fastighetsbestånden genererar årliga hyresintäkter om cirka 6,0 miljoner kronor med ett driftnetto om cirka 4,7 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

I förvärvet ingår även en så kallad self storage-verksamhet som Odd Molly planerar att expandera under nuvarande ägares regi som ett självständigt affärsområde inom Odd Mollys fastighetsverksamhet.

Köpeskillingen uppgår till cirka 45 miljoner kronor. Odd Molly avser betala köpeskillingen genom en riktad emission av högst 1.437.500 nya stamaktier till kursen 16 kronor per aktie samt genom banklån och säljarreverser.

Vidare har Odd Mollys dotterbolag Vaggeryd Logistik Park på tisdagen tecknat sina första två avsiktsförklaringar om att uppföra lager- och logistikbyggnader om cirka 6.000 kvadratmeter på ett mark- och utvecklingsområde beläget vid Vaggeryd utmed E4.

Planerad inflyttning är i november 2021. Bedömt hyresvärde uppgår till drygt 4,1 miljoner kronor med en genomsnittlig hyrestid om cirka nio år. Odd Molly tillträdde mark- och utvecklingsområdet den 15 december.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Inköpen som trendar AW 2023
Två modekoncept flyttar till Väla
Branschen tar farväl av Revolver – leverantörerna positiva till mässflytt
Här är Peak Performance nya butik i Kina
Nyemission och besparingar för förlusttyngt Nelly
Footways försäljning rasar
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.078