23948sdkhjf

Väljer Paris för första butik

Knowledge Cotton Apparel har öppnat första egna konceptbutiken.

Efter att ha öppnat ett antal shop in shop-ytor på bland annat varuhus är danska modeföretaget Knowledge Cotton Apparel nu aktuellt med en splitterny konceptbutik som öppnat på 72 Rue du Temple i Marais i Paris.

Att butiken öppnar just i Paris har också att göra med att bolaget noterat en högt engagemang i de egna digitala kanalerna i den franska huvudstaden.

Den nya ytan är framtagen i samarbete med designbyrån Markant Design och ska tydligt reflektera modemärkets idoga arbete med hållbarhet i uppförande, kvalitet och sortiment. Alla  inventarier, material och möbler i butiken kan återanvändas och återvinnas och följer den standard som företaget arbetar efter även när det gäller plaggen.


– Vi har en helhetssyn på hållbarhet i vårt företag, det går utöver bara våra kläder. Hållbar innovation är en del av vår DNA och butikskoncept speglar vår CSR-policy och ambition att göra ett grönt fotavtryck, säger Mads Mørup, grundare, i en kommentar.

Knowledge Cotton Apparel, grundat 2008, har försäljning i över 600 butiker i 20 länder. Förutom att öppna en första egna konceptbutik så är modemärket till våren även aktuellt med att lansera en första dammodekollektion.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Dramatisk konkursökning i handeln
DEBATT: ”Verktygen för hållbar modeproduktion finns – använd dem”
Aim’n öppnar två nya butiker
1 500 tjänster försvinner från H&M: ”Merparten i Sverige”
Katja of Sweden hedras med egen gata
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094