23948sdkhjf

Gekås storsatsar på skor genom förvärv

Flyttar in anrik skobutik i varuhuset 2022.

Från den 1 januari ingår Sko-Boo i Ullared i Gekås i Ullared som blir majoritetsägare i det anrika skoföretaget.

Under nästa år förblir skobutiken i nuvarande lokaler för att sedan införlivas och öppna i varuhuset i början av 2022. Då öppnar Gekås Ullareds nya skoavdelning om 2 500 kvadratmeter på ett eget våningsplan i varuhuset.

– Vi arbetar med kundfokus som ständigt ledord och just prisvärda skor har varit särskilt efterfrågat bland Gekås kunder under många år, säger Boris. Att vi nu blir majoritetsägare i Sko-Boo, som är ett anrikt företag med lång tradition av skoförsäljning i Ullared, känns fantastiskt bra, säger Boris Lennerhov, vd, Gekås i en kommentar.

Sko-Boo öppnade i Ullared 1969 av Bo Carlsson, sex år efter att Gekås grundare Göran Karlsson slog upp portarna till sin lågprisbutik Firma Ge-Kås Manufaktur.

– Göran och Bo var goda vänner och hade redan från starten ett ”gentlemen's agreement” att inte konkurrera med varandras verksamheter. Det är anledningen till att det har dröjt nästan 60 år för oss att ta in skor i varuhusets sortiment, säger Boris Lennerhov vidare.

Den nya skobutiken som öppnar 2022 blir dubbelt så stor som Sko-Boos nuvarande butik och  sortimentet ska omfatta skor till dam, herr och barn.

Sko-Boos nuvarande ägare, Jörgen Carlsson, blir kvar som minoritetsägare under de kommande åren med en ägarandel på 30 procent. Han tillträder rollen som vd i det nya dotterbolaget Sko-Boo Sko AB, och ska utveckla varuhusets nya skoavdelning tillsammans med Gekås Ullared.

– Det känns otroligt bra att skotraditionen här i Ullared kan växa och utvecklas under Gekås tak. Alla duktiga medarbetare från Sko-Boo stannar kvar i verksamheten och tillsammans kan vi skapa ett extremt bra utbud som lockar ännu fler besökare till Ullared, säger Jörgen  Carlsson i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094