23948sdkhjf

House of Dagmar finalist när e-handlaren ska prisa hållbarhet

Här är finalisterna till Zalandos hållbarhetspris.

Marimekko, House of Dagmar och Louise Lyngh Bjerregaard är finalister när e-handlaren Zalando, som är huvudsponsor till Copenhagen Fashion Week, presenterar ett hållbarhetspris som ska delas ut varje säsong under Köpenhamns modevecka med start i februari 2021.

I prispotten ligger 20 000 euro, partnerskap med Zalando för att utveckla en exklusiv mindre specialkollektion som ska bygga på ny design och material, produktionsprocesser, teknik samt spårbarhet.

Därtill ska vinnaren stödjas genom att e-handlaren ska göra brett urval av märkets nya kollektionen tillgänglig för kunderna på 17 europeiska marknader.

”Priset ska uppmuntra modemärken till att utforska hållbara alternativ och uppmärksamma ambitiösa strategier som bidrar till en mer hållbar industri”, heter det i ett pressmeddelande.

Finalisterna har valts ut bland alla märken som deltar i Köpenhamns modevecka och som också blev inbjudna att ansöka om priset. Finalisttrion har sedan valts ut av en jury

– För Zalando är det här priset ett utmärkt tillfälle att höja ribban och hjälpa till att driva industrin mot en mer hållbar framtid. Vi vill uppmuntra varumärken till att aldrig sluta utmana sig själva för att göra bättre val. Detta initiativ är ett unikt sätt för oss att arbeta tillsammans med varumärkena för att diskutera utmaningar och dela lärdomar. Samarbete är en stor del av vårt DNA och viktigt för att förändra vår verksamhet inifrån samt branschen i stort, samtidigt som vi inspirerar våra kunder och hjälper dem att göra mer hållbara val, säger Kate Heiny, director sustainability på Zalando.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093