23948sdkhjf

De tar plats i Nellys ledningsgrupp

Nelly Group värvar från Ikea och plockar kompetens från den tidigare organisationen.

Tidigt i början på 2020 aviserades att Qliro Group skulle splittras, Qliro AB noteras på Stockholmsbörsen, CDON flytta ut och blir självständigt bolag och Nelly skulle stanna kvar i Qliro Group som senare döptes om till Nelly Group. 

Qliro Groups styrelse utsåg Kristina Lukes, som hade motsvarande roll på dåvarande dotterbolaget Nelly, till ny vd och hon tillträdde den 6 november 2020. 

Nu har en ny ledningsgrupp utsetts som består av Mimi Darin som CCO, chief commercial officer, Maria Segergren som sortimentsansvarig, chief assortment officer, Andreas Drougge som CTO, cheif technology officer och Therese Knutsson som HR-chef.

Därtill ingår vd Kristina Lukes och finanschef David Granath, i ledningsgruppen. Som tidigare meddelats tillträder John Afzelius som CFO den 1 april då David Granath lämnar bolaget efter fyra år.

– Nellys starka varumärke bidrar till att vi kan rekrytera rätt kompetens och utveckla vår organisation. Jag är glad att vi nu förstärker koncernens ledningsgrupp samt att Mimi Darin valt att komma till oss. Vi delar alla visionen om att driva affärsutveckling genom att fokusera på kunden och varumärket. Nu får vi en ledningsgrupp med rätt erfarenheter från varumärkesbyggande, mode, teknologi, e-handel och operativ excellence. Tillsammans ska vi lyfta Nelly till nästa nivå, säger Kristina Lukes, vd, på Nelly i en kommentar.

Maria Segergren, Andreas Drougge och Therese Knutsson rekryterats alla från den tidigare organisationen. Helt ny för varumärket och organisationen är Mimi Darin som tillträder posten som marknadschef den 1 mars 202. Hon kommer närmast från Ikea, där hon arbetat sedan 2016, och tjänsten som global business leader med ansvar för affärsutveckling, varumärke och hållbarhet. Hon har även ett förflutet från ledande poster hos Ellos och beskriv ha gedigen erfarenhet av affärsutveckling inom e-handel och snabbrörliga konsumentprodukter.

– Nelly är ett unikt starkt varumärke mot en krävande och attraktiv målgrupp. Det finns potential att utveckla e-handelsaffären och jag är peppad på att fortsätta utveckla bolagets varumärkesposition tillsammans med teamet, säger Mimi Darin, tillträdande CCO på Nel

Maria Segergren har haft motsvarande position i dotterbolaget Nelly NLY AB sedan maj i fjol. Hon värvades från Kappahl där hon tidigare var sortiment- och designdirektör. Hon har också ett förflutet från & Other Stories och H&M.

Andreas Drougge har haft motsvarande position i dotterbolaget Nelly NLY AB sedan augusti i år. Han har medgrundat bolagen Ayo och Suavoo, haft en liknande position hos Jetshop, varit development manager på Amazon, head of IT på Lovefilm med mer.

Therese Knutsson, ny CHRO, har haft motsvarande position i dotterbolaget Nelly NLY AB sedan december 2018. Hon kom till bolaget från Fristads där hon var HR-chef. Hon har även ett förflutet också som HR-konsult inom Västra Götalandsregionen och som personalansvarig på Uniflex.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063