23948sdkhjf

Sajt för sneakersamlare värderas till svindlande miljardbelopp

Onlinemarknadsplatsen StockX, som är populär bland samlare av sportskor, har i samband med en ny kapitalinjektion värderats till 2,8 miljarder dollar, eller cirka 23,4 miljarder kronor.

Det rapporterar Wall Street Journal.

StockX har nu totalt tagit in 490 miljoner dollar från investerare och värderingen av bolaget har mer än fördubblats jämfört med i fjol. Bolagets vd, Scott Cutler, säger till tidningen att bolaget under tredje kvartalet var lönsamt för första gången och att intäkterna steg med 75 procent på årsbasis.

Det Detroitbaserade företaget grundades 2016 som en onlineplattform för att köpa och sälja ovanliga sneakermodeller, men har sedan dess utvidgat till att även saluföra streetwear, handväskor, accessoarer och elektronik. Sajten simulerar en aktiemarknad genom att tillhandahålla marknadsdata för föremålen, inklusive högstanoteringar och volatilitet. StockX tjänar pengar genom att ta en procent på varje genomförd transaktion.

Trots den senaste tidens höga värderingar för nyintroducerade teknikbolag ser inte Scott Cutler börsen som något alternativ på kort sikt.

"Just nu fokuserar vi på att leverera på vår verksamhet och att komma överens med kapitalpartners som kommer att vara med oss på lång sikt", säger han till Wall Street Journal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
The Resort Co växer med externt kapital: ”Påbörjat vår resa mot globalt varumärke”
Acne Studios leker med designpråket i nyöppnad Miamibutik
Här är Filippa K:s senaste butiksöppning
Bric-a-brac öppnar citybutik i norr
Hööks breddar popup med outdoor
DEBATT: Agera nu för att skydda varumärket i den virtuella världen
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.157