23948sdkhjf

Duo leder Stockholm Fashion Week – visningsveckan fortsatt i huvudsak digital

25 varumärken väntas delta under visningsveckan i februari.

Den 9 till 11 februari sänds kommande visningsvecka på Stockholm Fashion Weeks digitala plattform.

Runt 25 designer, varumärken och modeföretag deltar och ska visa innevarande eller kommande säsonger i ett kurerat program med en mix av förinspelade och livesända kollektionsvisningar.

Visningsveckans studiovärd, som ska leda fysiska eller helt digitala samtal och seminarier, blir som i somras brittiske modejournalisten Nick Carvell som fått förnyat förtroende och får sällskap av influencern och modeprofilen Emilia de Poret.

Därtill ska ytterligare ett antal svenska och internationella moderatorer synas under visningsdagarna. På programmet står förutom kollektionsvisningar även samtal.

– Det bästa med en digital modevecka är att den är öppen och tillgänglig för alla. Och genom att, utöver kollektionsvisningarna, inkludera samtal om viktiga ämnen som hållbarhet och mångfald kan vi alla bli mer informerade och engagerade, vilket är precis vad som behövs för att ta ett större ansvar, både som modebransch och konsument, säger Catarina Midby, generalsekreterare, Swedish Fashion Association, som arrangerar visningsdagarna.

Medverkar gör bland andra Johan Lindebergs BLK DNM, Hope, Rodebjer, Stand Studio, Totême och Weekday.

Temat för visningsevenemanget är ”An Inclusive Exclusive” och ambitionen är att belysa svensk modedesign och kultur med värderingar runt hållbarhet, mångfald, jämlikhet, inkludering och demokrati.

Stockholm Fashion Weeks huvudpartner är e-handlaren Boozt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143