23948sdkhjf

DO synar H&M efter anklagelser om rasism

Efter medieuppgifter, i en granskning gjord av Aftonbladet, om särbehandling av personer med annan etnisk tillhörighet än svensk som bland annat ska ha missgynnats vid byte av varor i kedjans butiker har DO, Diskrimineringsombudsmannen, beslutat genomför tillsyn av företaget.

– De uppgifter som har framkommit i medierapporteringen om att kunder behandlas sämre än andra av skäl som kan ha samband med deras etniska tillhörighet, gör att vi bedömer att det finns skäl för DO att få företagets syn på uppgifterna, säger Lars Arrhenius, myndighetschef, Diskrimineringsombudsmannen, i ett pressmeddelande.

Därför har DO begärt svar på ett antal frågor som bland annat handlar om företagets policy när det gäller byten och hur företaget ställer sig till de påståenden om rasism och diskriminering som rapporteringen presenterar.

DO önskar också komma i kontakt med personer som medverkar i Aftonbladets filmer men även andra som på olika vis känner sig diskriminerade av H&M och har liknande, och även  andra, erfarenheter om särbehandling som de medverkande i granskningen.

H&M har till den 22 december på sig att besvara frågorna från Diskrimineringsombudmannen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078