23948sdkhjf

Moncler förvärvar Stone Island

Moncler S.p.A. förvärvar herrmodemärket Stone Island, grundat av Massimo Osti och Carlo Rivetti 1982, från Sportswear Company S.p.A.

Carlo Rivetti med familj äger omkring 70 procent av bolaget bakom Stone Island och Moncler avser förvärva hela bolaget som Singaporebaserade Temasek äger resterande del av.

Affären väntas bli klar under första halvan av 2021 och Stone Island förvärvas för 1,2 miljarder euro.

Det framgår av ett pressmeddelande där bolagen skriver att Stone Islands internationella tillväxt nu ska accelereras med hjälp av ”Monclers erfarenhet av både fysiska och digitala detaljhandelsvärlden” och att varumärkena ska erbjuda en ny typ av lyxmode till en ny och yngre generation.

Hemmamarknaden och Europa står för 80 procent av Stone Islands försäljning medan resterande 20 procent av försäljningen sker i resten av världen.

Stone Island har 24 egna butiker, varav en varumärkesbutik i Stockholm som öppnade  2015, och e-handel samt wholesale vilket står för 78 procent av försäljningen.

Stone Islands huvudkontor ska alltjämt ligga kvar i italienska Ravarino och teamet och vd Carlo Rivetti ska fortsätta i bolaget. Rivetti väntas ta plats i Monclers styrelse.

Moncler grundades i Grenoble 1952 och ägs sedan 2003 av vd Remo Ruffini. Försäljning, via egna butiker samt återförsäljare, sker till 70 länder globalt. Moncler har 218 monobrandbutiker och 63 wholesale-kunder.

I Stockholm har varumärkena butiker endast endast ett stenkast i från varandra i Bibliotekstan; Moncler på Birger Jarlsgatan 13 och Stone Island på Mäster Samuelsgatan 2. Märket har också flera återförsäljare i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062