23948sdkhjf

De visar i Köpenhamn – Schnayderman's debuterar

På tisdagen annonserade arrangören bakom Köpenhamns modevecka visningsschemat för kommande vecka. Schemat omfattar 33 varumärken från Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Storbritannien.

Likt senaste upplagan bjuder veckan på både digitala och fysiska visningar och presentationer. Nio varumärken kommer tillbaka, Designers’ Nest finalister medverkar och därtill har Louise Lyngh Bjerregaard fått möjlighet att visa som en del i en ny satsning för att lyfta fram nya talanger. Designern har valts ut av en jury.

Svenska modeföretag som valt att delta under Köpenhamns visningsparaply är House of Dagmar, Rodebjer, Stand Studio och Schnayderman's.

För Schnayderman’s del är medverkan i Köpenhamn premiär på officiellt schema under en modevecka.

– Vi planerar att göra en visning som vi kommer presentera digitalt på temat ”Outsider”. Det är första gången vi är med och visar på ett officiellt schema under en modevecka. Att valet föll på Köpenhamn beror dels på att vi haft en fin dialog med dem samt att det kändes som en bra platform att visa upp vad vi gör, både för den skandinaviska som för den internationella publiken. Under de senaste två åren har vi gått från att vara ett renodlat skjortmärke till mer full look, så det känns som en naturlig utveckling att delta på en modevecka i någon form, säger Joel Urwitz, medgrundare, till Habit.

Schnayderman's är grundat av Joel Urwitz och Victor Press 2012. Förutom webbutik och återförsäljare globalt har modeföretaget sedan 2017 även en fysisk butik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

I samband med visningsveckan lanserar Copenhagen Fashion Week även en ny digital plattform framtagen i samarbete med kreativa byrån Moon International. Förutom visningar väntar bland annat panelsamtal samt samtal med designer. Copenhagen Fashion Week äger rum 2 till 5 februari.

Uppställning till Copenhagen Fashion Weeks visningsschema:

7 Days
Anne Vest
Baum und Pferdgarten
By Malene Birger
Day Birger Mikkelsen
Designers’ Nest
Ganni
Gestuz
Henrik Vibskov
Hofmann Copenhagen
Holzweiler
House of Dagmar
Louise Lyngh Bjerregaard

Lovechild 1979
Malaika Raiss
Marimekko
Mark Kenly Domino Tan
Munthe
Nynne
Rabens Saloner
Rains
Remain
Rixo
Rodebjer
Rotate Birger Christensen
Samsøe Samsøe
Schnayderman's
Skall Studio
Soeren Le Schmidt
Soulland
Stand Studio
Stine Goya
Wood Wood

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078