23948sdkhjf

Bonus till Boozts anställda – skriver upp prognos

Boozt ser positivt på framtiden efter en enligt e-handlaren lyckosam Black Week och fortsatt god utveckling inom flera av sortimentskategorierna däribland nylanserade heminredningssegmentet.

– Vi hade ett starkt momentum under hela Black Friday veckan. Både dagarna innan, själva Black Friday och den efterföljande helgen inklusive Cyber Monday överträffade förra året och uppvisade rekordresultat. Vi värvade ungefär 100 000 nya kunder under Black Friday-helgen, säger Hermann Haraldsson, vd, i en kommentar.

Vidare uppger han;

– Den utveckling vi sett under året med stark tillväxt i barn-, sport- och skönhetskategorin liksom herrkategorin har fortsatt. Det är också uppmuntrande att heminredningskategorin sålde bra och klart överträffade vår ambition. Vårt hanteringscenter har på ett imponerande sätt klarat en väldigt hög arbetsbelastning och vi har packat fler antal paket per timme än någonsin tidigare, ~5000 när det var som högst tryck.

Nu skriver e-handlaren upp prognosen för omsättningstillväxt för helåret som nu förväntas överstiga 25 procent från tidigare förväntning om att landa i den övre delen av intervallet 20 till 25 procent.

Förväntningen på det justerade rörelseresultatet är oförändrad och ligger fortsatt inom intervallet 5,5 till 6,5 procent.

E-handlaren har beslutat ge de anställda en bonus om 20 000 kronor vardera och avsätter totalt cirka 10 miljoner kronor, något som påverkar den justerade rörelsemarginalen negativt.

– Våra team har gjort ett fantastiskt arbete och jag känner mig priviligierad att ha så många kunniga och hårt arbetande kollegor. Under hela året har våra anställda visat mer engagemang och hängivenhet än vad vi kunnat förvänta och därför, som ett tecken på vår uppskattning har vi beslutat att ge alla våra anställda en diskretionär bonus om 20 000 kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079