23948sdkhjf

Ökar i Odd Molly

M2 Capital ökar ägarandel till 12,4 procent.

M2 Capital, ett bolag som kontrolleras av Rutger Arnhult, har köpt drygt 2,2 miljoner aktier i kläd- och fastighetsbolaget Odd Molly för cirka 27 miljoner kronor.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande och av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.

Rutger Arnhult äger nästan 6,1 miljoner aktier i Odd Molly efter ökningen. Ägarandelen har ökat från 8,3 till 12,4 procent av aktierna och rösterna.

Blocket som ledde fram till flaggningen mäklades i torsdags av ABG Sundal Collier till kursen 12:00 kronor per aktie.

Rutger Arnhult har varit ägare i Odd Molly i många år och han var redan tidigare näst störta ägare efter Ilija Batljan som har mer än 45 procent avaktierna i Odd Molly.

Just Rutger Arnhult och Ilija Batljan kamperar i budstriden om norska Entra.

Castellum, som Rutger Arnhult äger till drygt 15 procent, har lagt fram ett budförslag på Entra som Ilija Batljans SBB har lagt ett formellt bud på.

Odd Molly klättrade på Stockholmsbörsen efter att det blivit känt att Rutger Arnhult via ägarbolaget M2 Capital ökat sitt innehav och därmed tagit den så kallad corner i det relativt nyblivna fastighetsbolaget.

"Odd Molly ger en exponering och tillväxtmöjlighet i ett ofta stabilt, spännande och starkt segment som andra större noterade fastighetsbolag inte fokuserar på", kommenterar Rutger Arnhult via i ett sms till Nyhetsbyrån Direkt.

Odd Mollys sväng mot att bli ett fastighetsbolag inleddes i december 2019 när bolaget förvärvade en logistikfastighet från Ilija Batljan i Kristianstad som även gjorde SBB-grundaren till största ägare i bolaget.

Sedan dess har fastighetsportföljen växt med ett antal logistik- och lagerfastigheter, och i prospektet för den förestående företrädesemissionen skrev bolaget att fastighetsportföljens värde väntas upptas till cirka 865 miljoner kronor.

Fastigheterna ligger företrädesvis i mindre svenska orter, och det är något som Rutger Arnhult uppskattar.

"De fastigheter de köper är bra men faller utanför de andras, ofta striktare,geografiska strategier", skriver han till Direkt.

Efter det senaste köpet om 2,2 miljoner aktier kontrollerar Rutger Arnhult nu 12,4 procent av rösterna i bolaget, i ägarlistan tvåa efter Ilija Batljan med 45,5 procent av rösterna. Rutger  Arnhult ägde motsvarande 8,3 procent islutet av oktober, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Odd Mollys aktie steg brant i måndagshandeln och var strax före klockan 14 upp knappt 14 procent. De senaste tolv månaderna har aktien avancerat närmare 200 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109