23948sdkhjf

Verkstan växer – öppnar på vintersportorten

Habit har tidigare skrivit om livsstilskonceptet Verkstan, grundat på Gotland 2019, och som sedan starten öppnat butiker i Ljugarn på östra Gotland, en i Tofta och en i Visby som är öppen året runt.  Under hösten har Verkstan även haft en pop up i Sköndal, där en av delägarna bor. 

I december öppnar konceptet fjärde butiken denna gång på Stationsvägen 18 i Åre. 

Bakom det nya detaljhandelskonceptet ligger Susanne Liljenberg, Maria Bengtsson, Magdalena Björnsdotter och Anna Fohlin. Granits grundare Anett Jormeus gick in som delägare i Verkstan under våren 2020.

Företagets affärsidé är att skapa ett nytt och inspirerande butikskoncept på välbesökta semesterorter runt om i Sverige.

I sortimentet finns en mix av kläder, smycken, inredning, blommor och godis.

– Redan när vi startade Verkstan förra sommaren har Åre varit med på vår önskelista över orter där vi vill etablera oss på. Nu blir starten för oss i Åre kanske inte riktigt som vi hade tänkt.  Vi har stor respekt för alla utmaningar som pandemin för med sig och anpassar självklart vår verksamhet efter rådande riktlinjer. Vi ser långsiktigt på vår etablering i Åre och hoppas och tror på att säsongen på det stora hela blir bra, säger Anett Jormeus, delägare, i en kommentar.

Grundarkvartetten menar att det finns en "relation mellan Åre och Gotland sedan lång tid tillbaka” just när det gäller stark tillväxt under enskilda säsonger. Hitintills är det främst restaurangerna som har sett fördelarna med detta, menar grundarna.

– Man kan se hur restaurangerna växlar upp och ner beroende på säsong och vi ser likheter med vår affärsidé, som är att skapa ett nytt och inspirerande butikskoncept på välbesökta semesterorter runt om i Sverige. Sedan starten har vi jobbat med att förfina vårt koncept och göra det applicerbart på andra orter. Vår tanke är att vi ska hitta eldsjälar på de olika orterna runt om i Sverige som vill vara med och driva en Verkstan, säger Magdalena Björnsdotter, grundar och delägare.


I början av december öppnar företaget även webbutik som ska hanteras från Visby och Åre.
”Trots pandemin under året kan Verkstan se tillbaka på en lyckad säsong och bra utväxling av nysatsningarna. Målet är att växa med fler butiker på semesterorter runt om i Sverige”, uppger grundarkvartetten.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078