23948sdkhjf

Lindeblad & Wendin avslutar samarbete med PVH

Lindeblad & Wendin, som drivs av Hans Lindeblad och Martin Wendin, är uppsagda som agent för Clavin Klein Underwear och Tommy Hilfiger Underwear och partnerskapet med modekoncernen PVH avslutas efter 18 år i vår.

Duon har sålt underkläder för Calvin Klein sedan 2002 och har även representerat Tommy Hilfiger Underwear sedan 2014. I agenturen finns även varumärket Brunn & Stengade.

”Efter 18 fantastiska år som agenter i Sverige för Calvin Klein Underwear har även denna sagan fått ett slutdatum. När vi började hösten 2002 var försäljningen och distributionen i princip noll och ingenting. I dag är vi marknadsledande på underkläder i premium- och mode segmentet. Målet och resultatet har varit fantastiskt. Men resan dit ännu bättre”, skriver Lindeblad & Wendin i ett meddelande till kunder och press.

Samarbetet med modekoncernen löper dock vidare till den 31 maj nästa år. Därefter tar PVH över försäljningen av varumärkena i Sverige i egen regi. 

Vidare uppger Lindeblad & Wendin att ”Vad framtiden har i sin garderob för oss vet vi inte idag. Vi kommer ge järnet under 2021 med kvarvarande tid med PVH samt vårt tredje varumärke Brunn & Stengade”.

”Att fått företräda Calvin Klein Underwear har betyttmycket för oss. Med en bakgrund inom underklädesbranschen på 90-talet var det den perfekta partnern för oss när vi startade 2002”. 

Och tillägger;
”18 år lägger man inte bara bakom sig i ett nafs. Det kommer bli tufft att acceptera att vi inte är representanter för Calvin Klein Underwear om ett tag”

I ett mejl till Habit skriver Hans Lindeblad att; 
”Agenturen fortsätter sin verksamhet. Bruun & Stengade går just nu strålande så det gläder vi oss att lägga ännu mer fokus på. Förhoppningsvis finns det andra aktörer därute som vill öppna dialog med oss. Har inte riktigt kommit så långt då det här bara är fem dagar gammalt”.

Och duon ska  fortsätta som agenter i modebranschen och hoppas att ha något nytt i portföljen under 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079