23948sdkhjf

Ägarförändring i Gina Tricot

Riskkapitalbolaget Nordic Capital kliver ur modekedjan efter sex år.

Frankenius Equity, med modekedjans styrelseordförande Paul Frankenius i spetsen, ökar i Gina Tricot och har förvärvat Nordic Capitals ägarandel i modekedjan. 

Frankenius Equity som nu blir majoritetsägare har likt Nordic Capital varit involverad i kedjan sedan 2014.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Grundarfamiljen Appelqvist och Sätila kvarstår som ägare av modekedjan, grundad Annette och Jörgen Appelqvist i Borås 1997, tillsammans med Frankenius Equity. 

– Det är mycket inspirerande och roligt att få möjligheten att öka vårt ägande. Tillsammans med Appelqvist Holding och Sätila ser jag fram emot att fortsätta utveckla Gina Tricot utifrån den marknadsposition bolaget har idag. Tillsammans med Nordic Capital har vi under de senaste åren gjort betydande investeringar i företaget, med fokus på att utveckla en snabbväxande e-handel, en mer hållbar produktion samt lansering av flera nya koncept. Gina Tricot står för både enkelhet och passion, i design och även i sitt sätt att arbeta. Det är något vi kommer att hålla fast vid på vår fortsatta gemensamma resa, säger Paul Frankenius, styrelseordförande och delägare i Gina Tricot i en kommentar.

Några finansiella detaljer kring förvärvet kommuniceras inte.

– Vi är mycket stolta över den fantastiska resa som vi tillsammans med alla medarbetare åstadkommit. Tillsammans med Nordic Capital har vi de senaste åren ställt om mot en högre grad av digitalisering, och vi ser fram emot att bli ett ännu modernare modeföretag. Förutsättningarna och möjligheterna är stora, säger Jörgen Appelqvist, medgrundare och delägare i en kommentar.

Tidigare i år värvades Ted Boman till posten som vd och moderbolaget, Nordic Fashion Group, omsatte drygt 2 miljarder kronor i fjol.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08