23948sdkhjf

Kaotiskt på mässchemat

Svårt för mässarrangörerna att planera under coronapandemin och nu skiftar bland annat Pitti Uomo datum.

Coronapandemin ritar, precis som med de mesta, rejält om mässkartorna och scheman för kommande inköpssäsong. Många arrangörer stretar med att hitta nya datum och föreslå hybridformat av digitala och fysiska varianter eller endast digitala mässor.

Nu har arrangören bakom herrmodemässan Pitti Uomo, materialmässan Pitti Filati och barnmodemässan Pitti Bimbo flyttat mässorna från januari till gemensamma datumen 21 till 23 februari 2021.Kommande mässa för Pitti Uomo, vars fysiska sommarupplaga flyttades flera gånger till att slutligen ställas in, skulle enligt senaste planen arrangeras med start 12 januari 2021.Förhoppningen, med brasklappen som det ser ut nu, är att arrangören Pitti Immagine ska kunna arrangera mässor i fysisk form på Fortezza da Basso och i Stazione Leopolda i februari.Med det nya datum planeras herrmodemässan i Florens i samklang och ett par dagar innan start av herrmodeveckan i Milano. Förutom fysisk variant av mässan väntar även en digital plattform.Nyligen blev det även känt att brittiska mässarrangören Hyve Group ställer in de planerade februariupplagorna av mässorna för Pure London och Scoop. Istället blir digitala forum och i fysisk form väntas Londonmässorna först återkomma 12 till 14 september 2021.

Arrangörens mässa Moda i Birmingham har även den ställts in och återkommer som planeringen ser ut nu den 5 till 7 september nästa år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078