23948sdkhjf

Dyepro – Calik Denims nya miljömedvetna färgningsmetod

Calik Denim är medvetna om företags betydande ansvar gentemot planeten.

Som en av de ledande tillverkarna av premium denim i världen, strävar Calik Denim efter att maximera sitt ansvar och transparens i verksamheten mot en miljövänlig produktion.

Textilindustrin står inför många globala miljö-, sociala och ekonomiska förändringar. Klimatförändringar, förändrat konsumentbeteende, ny teknik och digitalisering kommer forma en ny väg in i framtiden.
Calik Denim ser denna utmaning som en möjlighet att skapa processer som istället ger en positiv hållbar utveckling för människor och miljö och som samtidigt skapar ett hållbart mervärde för alla intressenter.

Därför har Calik Denims hållbarhetsstrategi definierats som ”Passion for Denim, Passion for Life” med mål att vara den ledande denimproducenten som driver hållbarhetsomvandlingen i branschen.

Miljömässig hållbarhet är i enlighet med Calik Denims vision deras största mål fram till 2025. Ett mål som läggs stora resurser på.

Textilindustrin är tyvärr negativt känd för sin omfattande användning av naturresurser som vatten och användning av kemikalier. För att förbättra detta har Calik Denim utvecklat innovativa och hållbara teknologier.

DYEPRO är en av de många nya revolutionerade utvecklingarna som tagits fram av Calik Denim i syfte att åstadkomma en hållbar produktionsteknik, utformad med ökad effektiv resursanvändning och cirkularitet i åtanke.

Calik Denim lanserar DYEPRO i sin nya SS’22 kollektion.

DYEPRO innebär att man i färgningen inte använder något vatten och processen resulterar inte i något kemisk avfall, då alla kemikalier återvinns.
Metoden eliminerar också behovet av vatten i för- och eftertvätts processer.

Den nya utvecklingen DYEPRO innebär betydande resursbesparingar av vatten och kemikalieanvändning och stödjer begreppet: Miljömedveten produktion.

Dagens konsumenter är medvetna om de negativa effekterna traditionell produktion innebär. Calik Denim vill gå i bräschen för en ansvarsfull, hållbar och miljövänlig produktion som gäller både för natur som för människa.

DYPRO motsvarar väl konsumenternas krav att erbjuda en cirkulär modell som innefattas av 0% vattenanvändning och 0% kemiskt avfall.

Här hittar du du information om Dyepro.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062