23948sdkhjf

Gina Tricot i nytt hyrsamarbete

Har skapat klänningar som ska hyras ut av Gemme Collective.

Gina Tricot har tidigare hyrt ut festplagg i butik under konceptet “Rent Your Party Outfit” och i samarbete med Scorett.

Nu lanserar modekedjan ett samarbete med hyrinitiativet Gemme Collective, grundat av Emelie Gustafsson Maistedt och som Habit uppmärksammat tidigare. Gemme Collective erbjuder hyrtjänst av plagg i Stockholm och Göteborg.

– Efter den lyckade lanseringen av vårt Rent-koncept i butik känns det som ett naturligt steg att utveckla hyrkonceptet vidare digitalt. Med onlinebaserade uthyrningstjänsten Gemme som samarbetspartner, ett ungt och spännande företag med hög modegrad, kan vi nå ut på ett helt nytt sätt med en specialdesignad kollektion som passar vår gemensamma målgrupp. Här kan kunden hyra hela sin drömlook och matcha våra klänningar med skor och accessoarer från flera av de stora modehusen, säger Karin Westas Norlander, ansvarig för kommunikation och koncept, communication & concept director på Gina Tricot.


Till Gemme har Gina Tricot kreerat en specialdesignad hyrkollektion med handsydda klänningar i fyra modeller i storlek 34 till 46 med enligt modekedjan ”spännande siluetter och coola skärningar, voluminösa ärmar och arbetade detaljer”.


– Vi vill göra mode lättillgängligt för alla, precis lika enkelt som att streama musik. Genom att hyra får du tillgång till oändlig variation, mode till en bråkdel av priset och samtidigt vara snäll mot planeten. Tillsammans med Gina Tricot når vi ut och får med oss nästa generations modekonsumenter som kommer att avgöra modets och planetens framtid, säger Emelie Gustafsson Maistedt, grundare av Gemme Collective i en kommentar.


Kollektionen har tagits fram i ett gemensamt designsamarbete är lokalt uppsydd av ateljén XV Production i Borås.

Plaggen kommer finnas tillgänglig för uthyrning hos Gemme Collective från och med den 17 november.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093