23948sdkhjf

Här bommar Åhléns igen nästa år

Varuhuskedjan fortsätter att stänga enheter och nu har beslut tagits om att även stänga varuhuset i Ängelholm i juni nästa år, det rapporterar Helsingborgs Dagblad.

– Det var ett svårt beslut, men det enda nödvändiga. Vi har har gjort en helhetsbedömning där vi vägt in faktorer som läge, kundunderlag och lönsamhet, säger Weronica Nilsson, pr- och kommunikationschef på Åhléns till tidningen och tillägger att lönsamheten varit vikande på grund av bland annat förändrade köpbeteenden under flera år och inte bara under pågående coronapandemi.

Personalen informerades om nedläggningen i torsdags i förra veckan och varuhuskedjan uppges nu förhandla med fastighetsägaren om definitivt datum för stängning.

Nio tillsvidareanställda och ett antal timanställda berörs av stängningen och fackliga förhandlingar pågår.

Ängelholms centrumutvecklare Madeleine Eidmark beskriver stängningen som oväntad och uppger till tidningen att den påverkar hela stadskärnan där varuhuset varit ett nav.

–  Åhléns är en jätteviktig etablering. Det vi hör och ser är att Ängelholm ligger högt i omsättning jämfört med övriga riket, även om många har det tufft just nu. Vad kommer det att bli i lokalerna sedan?, säger Madeleine Eidmark till tidningen.

Stängningen av varuhuset i Ängelholm följer på ett stort antal nedläggningar För Åhléns under de senaste åren bland annat i Nacka, Birsta, Ystad, Västerås, Borlänge och Helsingborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063